blog

Disneyland Paris Gezisi

DISNEYLAND PARİS REHBERİ

Birçoğumuz seyahatlerimizi planlarken önce gideceğimiz şehri daha sonra ise şehirdeki gideceğimiz rotaları planlayarak işe başlarız. Fakat bu konuda tüm çocuklar ve yetişkinler için bir istisna mevcut: Herkesin rahatlıkla tahmin edebileceği üzere aklımıza ilk gelen isim, Dünya’nın en büyük eğlence parkı, Disneyland Park.

Disneyland Park, Dünya’da 5 farklı lokasyonda bulunuyor. Bulunduğu lokasyonlar: Florida, Paris, Hong Kong, Tokya ve Kaliforniya. Saydığımız tüm lokasyonlar halihazırda birçok yönüyle Dünya’nın en çok turist çeken şehirlerinden olsalar da Disneyland’in pastadaki payını göz ardı etmemiz çok mümkün görünmüyor. Disneyland Paris ise senede yaklaşık 10 milyon ziyaretçisiyle en çok ziyaret edilen Disneylandler arasında Florida ve Tokyo’nun ardından üçüncü sırada yer alıyor.

Disneyland Paris Ziyaretçisine Neler Vaad Ediyor?

Çocuklar ve içindeki çocuğu henüz kaybetmemiş yetişkinler için görkemli, devasa, rengarenk ve muhtemelen izlediğiniz birçok animasyondan ve çizgi filmden aşina olduğunuz Disney karakterleri eşliğinde eşsiz bir eğlence imkanı sunuyor. Disneyland Park’ın içerisindeki araçları kullanabilmeniz için online veya gişeden olmak üzere bilet almanız gerekmekte. Biletinizi arzu ederseniz bir günlük(1-day), isterseniz bir günden fazla(Multi-day) şeklinde satın alabilirsiniz.  Ayrıca ziyareti boyunca Disneyland’den dışarı çıkmak istemeyen ziyaretçiler için bünyesinde birçok otel ve restorant bulunuyor. Dolayısıyla yemek yeme, alışveriş ve barınma gibi temel ihtiyaçlarınızı Park’ın dışına çıkmadan gerçekleştirebilirsiniz.

Disneyland Paris’e ulaşabilmek için en hızlı ve basit yol ise şayet araç kiralamadıysanız veya taksi kullanmayacaksanız; RER A hattındaki trene binip Marne-la-Vallee/Chessy durağında inmek. Paris sokaklarında yaklaşık 5 dakikalık bir yürüyüşün ardından Disneyland’e ulaşmış olacaksınız.